Awareness Training.

U kunt alle technische maatregelen treffen rondom informatiebeveiliging. Toch blijven de systemen gebruikt worden door mensen.

Het negeren van updates, het niet maken van een back-up van data of het klikken op een link in een phishingmail, kunnen ervoor zorgen dat u en uw organisatie slachtoffer worden van cybercrime. Het is dus essentieel om goed op te letten.

Bewustwording.

Gebruikers dienen zich bewust te zijn van online risico’s. Wanneer dit bewustzijn speelt binnen een organisatie, is de volgende stap om de basisprincipes van informatiebeveiliging aan te leren.

Security-thema’s moeten een routine worden. Door gebruikers te informeren over de manieren waarop hackers werken, maar ook de mogelijkheden die zij hebben om het moeilijker voor hackers te maken, kunnen we aanvallen voorkomen en eventuele impact beperken.

Awareness Training.

Door te investeren in Security Awareness Trainingen, kunnen gebruikers beter bewust worden van de risico’s van online frauduleuze activiteiten. Bij deze trainingen wordt er gebruik gemaakt van interactie en herkenbaarheid, zodat er een realistische simulatie van een werkdag wordt gecreëerd. Hierbij wordt er dieper ingegaan op de dagelijkse risico’s en laten wij zien hoe eenvoudig u gehackt kunt worden.

Phishing Campagne.

Een effectieve manier om bewust te blijven van phishing mail is door een phishing campagne. Hierbij sturen wij een gecontroleerde phishing mail met een link naar alle gebruikers. Vervolgens wordt er inzichtelijk gemaakt of de gebruikers bewust zijn van de phishing mail en hoever zij gaan in het achterlaten van vertrouwelijke gegevens.

Dit kan vervolgens besproken worden tijdens een sessie om gebruikers bewust te maken van wat er had kunnen gebeuren als het geen test was. Door de campagne regelmatig te herhalen, worden gebruikers steeds beter in het herkennen van phishing mail.

Meer weten over ELITIAS?
Neem contact met ons op.

Jason Nolten

Consultant